Senegal meldt zich dankzij Mané in kwartfinale Afrika Cup

5 juli 2019, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Senegal is na Benin het tweede land dat zich heeft geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. Dankzij een doelpunt van sterspeler Sadio Mané wonnen de Leeuwen van Teranga met 0-1 van Oeganda. De aanvaller van Liverpool had ook een tweede goal kunnen maken, maar faalde na een uur vanaf elf meter.

In de groepsfase van het Afrikaans kampioenschap wist Senegal al te overtuigen. De nummer 22 van de FIFA-ranglijst won alle groepsduels, scoorde zes keer en incasseerde geen enkel tegendoelpunt. Ook tegen Oeganda hield Senegal het doel schoon. Daardoor was het doelpunt van Mané, die na een kwartier een fout in de opbouw van Oeganda afstrafte, voldoende voor een plek bij de laatste acht.

Na een uur kreeg Mané de mogelijkheid om zijn vierde goal van het toernooi te maken, maar Denis Onyango keerde de strafschop van de Senegalees. In de kwartfinale zal Senegal het opnemen tegen een van de verrassingen van het toernooi: Benin. Eerder op de vrijdagavond schakelden de Beniners favoriet Marokko na penalty's uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen