De Jong: "Barcelona eigenlijk altijd wel mijn prioriteit"

6 juli 2019, 12:14

Een kort gesprek met president Josep Maria Bartomeu overtuigde Frenkie de Jong om voor FC Barcelona te kiezen. Daarvoor leek de Spaanse kampioen achter het net te vissen. "Paris en City hadden een hartstikke goed plan. Maar opeens werd Barcelona wel heel serieus", doet De Jong zijn verhaal aan De Telegraaf.

"Barcelona was altijd geïnteresseerd en die club had eigenlijk altijd wel mijn prioriteit", vertelt de oud-Ajacied in de ochtendkrant. "Maar ik wilde er alleen heen als ze mij lieten zien dat ze me echt wilden en dat ik een belangrijke speler voor ze ben. Op een gegeven moment dacht ik dat het nog niet het moment was."

Barça leek de strijd serieus te verliezen. "Die bewuste maandag hadden we nog gezegd dat Frenkie niet naar FC Barcelona zou komen. Maar woensdag wilde de president komen", aldus zaakwaarnemer Ali Dursun. "Ik zei dat we maximaal 45 minuten hadden. Na die drie kwartier zijn we ook weggegaan. Maar het vertrouwen dat uit dat gesprek bleek, was super."

Het onderhoud bleek zo goed, dat Barcelona zich verzekerde van De Jong. "Daarna ben ik vol voor Barça gegaan", aldus de Oranje-international, die vrijdag voor zo'n twintigduizend supporters werd gepresenteerd bij Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen