Spoorboekje: Oranje speelt WK-finale tegen Verenigde Staten

7 juli 2019, 07:00   Bijgewerkt: 6 juli 2019, 23:45

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 7 juli.

Specials

Dit is waarom de Verenigde Staten zo goed zijn in vrouwenvoetbal

Sinds het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal werd ingevoerd in 1991, eindigden de Verenigde Staten altijd op het podium. Nooit stond Amerika lager dan tweede op de wereldranglijst vrouwenvoetbal. Het Amerikaanse vrouwenteam is een topploeg, maar het succes is niet uit de lucht komen vallen. FCUpdate.nl werpt op dag van de WK-finale tegen Oranje een blik op de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in de VS.

Wedstrijden

Verenigde Staten - Nederland (17.00 uur)

Zelden speelde Oranje groots, maar telkens opereerde de ploeg van Sarina Wiegman als een vechtmachine. Dat Nederland vanavond tegen de Verenigde Staten voetballend de mindere is, staat vrijwel vast. Team USA is en voelt zich de grote favoriet. Nederland moet in de finale overleven, zoals het dit toernooi al zovaak deed. Die onuitputtelijke vechtlust wordt nog één keer gevraagd van de Leeuwinnen!

OGC Nice - PSV (17.00 uur)

Het tweede oefenduel van PSV in deze voorbereiding. In negentig minuten tegen FC Sion bleven doelpunten uit. Mark van Bommel gebruikte onder meer Sam Lammers op 'tien' en zette Donyell Malen in de spits. Krijgt dit probeersel een vervolg tegen OGC Nice, en zien we aanwinsten Bruma en Toni Lato vanavond aan het werk?

Brazilië - Peru (22.00 uur)

Nóg een finale deze zondagavond. Brazilië en Peru staan voor de tweede keer tegenover elkaar op de Copa America. In de poulefase haalden de Goddelijk Kanaries (0-5) hard uit, nu staat de eindzege op het spel. Vanzelfsprekend is Brazilië de torenhoge favoriet, maar de druk is tegelijkertijd hoog voor het gastland. Weten Renato Tapia en consorten daarvan te profiteren?

Voetbal op tv

17.00 uur: Verenigde Staten - Nederland, NPO 1 - live verslag WK-finale

17.45 uur: Madagascar - DR Congo, FOX Sports 4 - live verslag achtste finale Afrika Cup

20.45 uur: Algerije - Guinea, FOX Sports 5 - live verslag achtste finale Afrika Cup

22.00 uur: Brazilië - Peru, FOX Sports 1 - live verslag finale Copa America

00.30 uur: New York City FC - Portland Timbers, FOX Sports 4 - live verslag MLS

03.00 uur: Mexico - Verenigde Staten, FOX Sports 4 - live verslag finale Gold Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen