Ajax klopt Anderlecht met 5-2, Vlap laat zich direct zien bij Belgen

6 juli 2019, 16:06

Ajax heeft een ruime oefenzege geboekt op Anderlecht. Op De Toekomst, waar geen publiek welkom was, werd het zaterdagmiddag 5-2 voor de Amsterdammers. De oefenpot stond ook het debuut van Michel Vlap bij Anderlecht centraal. In zijn eerste minuten voor de Belgen gaf hij meteen zijn visitekaartje af.

Vlap maakte donderdag zijn transfer van Heerenveen naar Anderlecht in orde. Twee dagen later zette speler/coach Vincent Kompany de aankoop meteen aan het werk. Vroeg in de wedstrijd kreeg de Fries een uitstekende kans op de openingstreffer. Ternauwernood tikte Bruno Varela de bal naast het doel. Later zette Vlap zijn teamgenoot Adrie Trebel met een perfecte pass vrij voor Varela, maar werd de enorme kans gemist.

Na die momenten van Vlap trok Ajax, waar Carel Eiting zijn rentree maakte, de wedstrijd naar zich toe. Dani de Wit beloonde goed voorbereidend werk van Lassina Traoré. De spits van Ajax kapte Kompany uit en gaf De Wit een intikker: 1-0. Ook bij de 2-0 was Kompany betrokken. Een mislukte poging van Sergino Dest kwam via Kompany weer in de voeten van De Wit terecht. Wederom was het raak.

Ajax moest door zwak verdedigen van Kik Pierie vlak voor rust de aansluitingstreffer toestaan. Sidney Sam speelde de linksback erg makkelijk uit en schoot in de korte hoek raak. Pierie herstelde dat door in de tweede helft de 3-1 raak te koppen. Daarna pikten Victor Jensen en Klaas-Jan Huntelaar nog hun doelpuntje mee. Het slotakkoord was voor Anderlecht-invaller, die bij zijn eerste balcontact meteen scoorde.

De voorbereiding vervolgt Ajax komende week op Oostenrijkse bodem. Daar oefent de landskampioen tegen Istanbul Basaksehir en Watford.

Opstellingen Ajax

Eerste helft: Varela; Dest, Veltman, Magallán, Pierie; Eiting, Ekkelenkamp, De Wit; Lang, Traoré, Danilo

Tweede helft: Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, Pierie; Q. Timber, Ekkelenkamp, Jensen; Lang, Huntelaar, Danilo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen