Wiegman bevestigt: Martens twijfelgeval voor WK-finale

6 juli 2019, 17:30

Het is nog altijd onduidelijk of Lieke Martens zondag in actie kan komen in de WK-finale tegen de Verenigde Staten. De sterspeelster van de Oranje Leeuwinnen kampt met een teenblessure en stond zaterdag daags voor de eindstrijd nog niet op het trainingsveld. Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd bevestigt bondscoach Sarina Wiegman dat Martens een twijfelgeval is voor het duel in Lyon.

"We weten niet zeker of ze kan starten, maar we werken eraan", zegt Wiegman, die aangeeft dat er alles aan wordt gedaan om Martens klaar te stomen voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. "De uitkomst weten we niet. We bepalen morgenvroeg of ze kan spelen", aldus de bondscoach, die verder over een fitte spelersgroep kan beschikken. Ook Stefanie van der Gragt, die zaterdag met lichte klachten kampte, is inzetbaar.

Wiegman realiseert zich dat Oranje niet de favoriet is om de wereldtitel te veroveren. "We weten allemaal dat Amerika favoriet is, maar we willen geen ontzag tonen. Het is een op zichzelf staande wedstrijd waarin van alles kan gebeuren. We gaan voor een stunt", zegt ze. Daniëlle van de Donk noemde de Amerikanen in aanloop naar de finale 'arrogant'. Wiegman ziet het iets anders. "Ik denk dat Amerika veel vertrouwen heeft en dat is oké, want ze hebben een heel goede status."

Lees ook: Zeven redenen waarom Nederland wint van de Verenigde Staten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen