Argentinië pakt Copa-brons ondanks bizarre rode kaart Messi

6 juli 2019, 22:58   Bijgewerkt: 7 juli 2019, 08:43

Argentinië heeft zaterdagavond de troostfinale van de Copa América met 2-1 gewonnen. Er zal waarschijnlijk vooral worden nagepraat over de rode kaart die Lionel Messi vlak voor rust ontving. Na een opstootje werd de Argentijnse superster samen met Gary Medel van het veld gestuurd. Een opmerkelijke beslissing van de arbitrage, daar Messi niet veel verkeerd leek te doen.

Het incident vond plaats in de 37ste minuut van de wedstrijd. Het opstootje begon nadat Medel de bal probeerde af te schermen en Messi in zijn rug liep. De driftige Chileen zocht vervolgens de confrontatie op met de aanvaller van FC Barcelona, die slechts de beuken van Medel opving. Scheidsrechter Mario Díaz de Vivar vond echter dat Messi ook over de schreef was gegaan. De VAR besloot niet in te grijpen.

Op het moment dat Messi en Medel werden weggestuurd, leidde Argentinië met 2-0. Sergio Agüero had al na twaalf minuten de score geopend. De spits van Manchester City kwam door een snel genomen vrije trap van Messi oog in oog met doelman Gabriel Arias en faalde niet. Vervolgens verdubbelde Paulo Dybala de score. De Juventus-aanvaller stiftte de 2-0 tegen de touwen.

Na rust kwam Chili terug in de wedstrijd. Arturo Vidal maakte vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker volgde niet. Argentinië heeft daardoor beslag weten te leggen op het brons op de Copa América. Zondag strijden Brazilië en Peru om de titel.