Pauw gelooft in Oranje en kocht finaleticket al voor start WK

7 juli 2019 – Vera Pauw zei in januari al dat Oranje zomaar wereldkampioen zou kunnen worden. De oud-bondscoach had er zelfs zoveel vertrouwen dat ze ruim voor de start van het WK een kaartje voor de finale aanschafte. Tegen topfavoriet VS moeten de Leeuwinnen zondagmiddag te klus klaren.

Pauw gelooft in Oranje en kocht finaleticket al voor start WK

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ik werd door iedereen voor gek verklaard, maar het was totaal geen bluf. De Nederlandse speelsters zitten allemaal op hun top, hebben een schat aan ervaring en hebben de beste jeugdopleiding ter wereld genoten. Nederland is het enige land waar het spel zich in de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld", aldus Pauw tegenover de NOS.

Oranje heeft met name het positiespel verbeterd, vindt Pauw. "Er wordt tijdens dit WK niet altijd goed gespeeld. Maar als er dingen fout gaan, betekent dat nog niet dat je de wedstrijd niet beheerst", zegt ze. "Op het moment dat de tegenstander moe wordt en niet meer in staat is om in z'n geheel druk te zetten op de bal, komt de kwaliteit van Oranje bovendrijven."

De VS zal in Lyon furieus van start gaan, is de verwachting. Als het lang 0-0 blijft, of eventueel 0-1, dan gaan wij winnen. De Verenigde Staten zijn de torenhoge favoriet, dat staat buiten kijf. Maar als we zonder kleerscheuren uit die storm komen…"

Eredivisie

gerelateerd