Wiegman kiest voor de weer fitte Martens, Beerensteyn en Dekker

7 juli 2019, 15:36   Bijgewerkt: 7 juli 2019, 18:59

Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar opstelling voor de WK-finale tegen de Verenigde Staten omgegooid. Lieke Martens is fit genoeg om te spelen en staat in de opstelling, maar dat geldt niet voor Shanice van de Sanden én Merel van Dongen. Laatstgenoemde had het met name voor rust zeer zwaar tegen Zweden in de halve finale en wordt vervangen door Anouk Dekker, waardoor Dominique Bloodworth naar links opschuift. Lineth Beerensteyn begint voorin op rechts.

Dat is redelijk verrassend, omdat Nederland zo al aan de derde linksback van het toernooi bezig is. Kika van Es begon op die positie, werd vervangen door Van Dongen en ditmaal staat Bloodworth op die plek. Een keuze voor meer fysieke kracht centraal achterin, aangezien Dekker - die tijdens het gewonnen EK ook het centrale duo vormde met Van der Gragt - veel lengte heeft. Alleen het middenveld is met Sherida Spitse, Danielle van de Donk en Jackie Groenen volledig zoals verwacht.

Ook het feit dat Van de Sanden niet start is enigszins verrassend. De buitenspeelster, die bij haar club ook in Lyon speelt, kent weliswaar een moeizaam toernooi, maar viel tegen Zweden zeer dreigend in. Bovendien kon haar vervangster Beerensteyn allesbehalve een goede indruk maken, toch krijgt zij opnieuw het vertrouwen. Verder zijn er weinig tot geen verrassingen in de opstelling van de Leeuwinnen. Ook Jill Roord, die goed inviel tegen Zweden, moet genoegen nemen met een plaats op de bank.

Verenigde Staten

Bij Amerika zijn er weliswaar ook twee wisselingen, maar wel die werden verwacht. Samantha Mewis - tegen Engeland nog invaller, staat op de plek staat van Lindsey Horan. En verder heeft Megan Rapinoe zoals verwacht weer een basisplaats toebedeeld gekregen: dat gaat ten koste van Christen Press.

Opstelling USA: Naeher; O'Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn; Lavelle, Ertz, Mewis; Heath, Morgan, Rapinoe

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van der Gragt, Bloodworth; Groenen, Spitse, Van de Donk; Beerensteyn, Miedema, Martens

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen