Het WK van de Leeuwinnen in Frankrijk in beeld

7 juli 2019, 19:11   Bijgewerkt: 7 juli 2019, 19:16

De Nederlandse Leeuwinnen hebben zondag de WK-finale verloren van de Verenigde Staten (2-0). In de eindstrijd in Lyon bleek de USA simpelweg te sterk voor de dames van Sarina Wiegman, die toch trots mogen zijn op het prachtige eindtoernooi. Direct na de eindstrijd overheerste de teleurstelling, maar ook toch enigszins de trots van een mooi toernooi. FCUpdate.nl zet het WK van Oranje op een rijtje aan de hand van twaalf foto's.ikers moeten hun Mobiele gebruikers moeten hun scherm horizontaal houden voor een optimaal beeld.

[photo,123314,left,]

Na een moeizame wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland maakte Jill Roord in blessuretijd de bevrijdende 1-0, waardoor de start van Oranje alsnog positief was. De 'perfecte nummer twaalf' was eindelijk belangrijk.

[photo,123312,left,]

Tegen Kameroen speelde Nederland wederom niet groots, maar dankte het Vivianne Miedema dat het met 3-1 won. Zij werd bovendien recordtopscorer van de Leeuwinnen, waardoor het matige duel toch nog een gouden randje kreeg.

[photo,123311,left,]

Tegen Canada 'snoerden' de dames heel Nederland de mond door groepswinnaar te worden en zo Frankrijk en Verenigde Staten te ontlopen tot aan de finale. Canada werd verslagen, mede dankzij Lineth Beerensteyn. Zij bewees als invaller weer haar waarde en toonde zich een waardige vervangster van Shanice van de Sanden.

[photo,123316,left,]

Tegen Japan lag Nederland heel lang onder vuur en dankte het doelvrouw Sari van Veenendaal meermaals dat het niet de genadeklap kreeg in de achtste finale. "We zijn door het oog van de naal gekropen", erkende Wiegman dan ook.

[photo,123318,left,]

Door het oog van de naald kwam mede omdat Lieke Martens haar niveau haalde tegen Japan. Bovendien bleef ze tot in de laatste secondes geconcentreerd en schoot ze de penalty knap en rustig binnen: de kwartfinale was een feit! Jammer van de teenblessure die zie aan het duel overhield.

[photo,123310,left,]

Na een moeizame eerste helft kwam Oranje na de pauze tegen Italië helemaal los. Miedema opende het bal met een knappe kopgoal en zette Nederland op het goede spoor. Stefanie van der Gragt besliste het duel en ondanks de hitte ging Nederland naar de halve finale!

[photo,123315,left,]

De strijd tegen Zweden in de halve finale was een gevecht der titanen. Nederland begon moeizaam en dankte een ijzersterke Stefanie van der Gragt dat het lang de nul hield tegen Japan in Lyon.

[photo,123320,left,]

Overigens verdient ook Van Veenendaal daarvoor een groot compliment. Net als tegen Japan en Italië was ze de absolute uitblinker tegen Zweden, ondanks dat ze met een te kleine schoen speelde en een tik kreeg tegen haar hand. De keepster hield heel erg knap de nul!

[photo,123317,left,]En omdat Jackie Groenen eindelijk eens scoorde - en ook nog eens op een heel belangrijk moment - vierde Nederland feest: de finale tegen de Verenigde Staten was bereikt. Wat een prestatie! 

[photo,123322,left,]

Waar alle ploegen tegen Amerika al binnen twaalf minuten de eerste tegentreffer moesten incasseren, hield Nederland voor de pauze de nul. Daarbij was Van Veenendaal zoals zo vaak de aboslute uitblinkster: keer op keer hield ze het achteruit gedukte Oranje op de been. Niet voor niets werd ze gekozen tot doelvrouw van het toernooi.

[photo,123323,left,]

Toch moest ook Van Veenendaal het hoofd buigen toen de VAR ingreep nadat Stefanie van der Gragt te laat kwam en met haar hoog geheven been Morgan heel licht raakte. Het toneelwerk van de spits werkte, want Amerika kreeg een pingel en Morgan Rapinoe opende de score vanaf elf meter (1-0). 

[photo,123332,left,]

En zo werd de vierde wereldtitel van Amerika een feit, want direct na de 1-0 scoorden de Verenigde Staten ook de tweede treffer en besliste daarmee de finale. In de slotfase piepte en kraakte het bij de Leeuwinnen, die zelf niet meer gevaarlijk konden worden. "Maar we mogen ook trots zijn", relativeerde captain Sherida Spitse direct na het duel. Toch was de ontgoocheling bij Oranje groot. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen