Wiegman licht toe: "Vooral gekeken naar wat we nodig hebben"

7 juli 2019, 16:40

Sarina Wiegman heeft een halfuur voor de aftrap van de WK-finale toegelicht waarom ze ervoor heeft gekozen een wijziging in de defensie door te voeren. Anouk Dekker start in de basis en Dominique Bloodworth begint als linksback, waardoor Merel van Dongen op de bank plaatsneemt. "We hebben vooral gekeken naar wat we nodig hebben", aldus de bondscoach tegen de NOS.

Helemaal van eigen kracht uitgaan doet Oranje niet in de finale, geeft Wiegman toe. "We weten dat de voorhoede van de Verenigde Staten snel, snel en krachtig is. Wij vonden dat we daar een tactische aanpassing moesten doen. Merel is aan de bal belangrijk, maar verdedigend is ze wat kwetsbaarder dan Dominique."

Wiegman verwacht dat de Amerikanen wervelend aan de finale beginnen. "Maar het gaat om de hele wedstrijd. We gaan er alles aan doen om het eerste kwartier goed door te komen", aldus de bondscoach, die aanstipt dat haar team ook de ruimte zal krijgen om aanvallend wat te doen. Lieke Martens begint ondanks haar teenblessure ook 'gewoon' tegen de VS. "Ze is een twijfelgeval geweest, maar hakken over de sloot viel ook wel mee. Ze gaat starten en we hebben goede hoop dat ze het volhoudt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen