Van Veenendaal beste goalie, Rapinoe krijgt twee prijzen

7 juli 2019, 19:24

Sari van Veenendaal is door de FIFA bekroond met de prijs voor 'Beste doelvrouw van het Toernooi' in Frankrijk. De keepster van Oranje blonk met name in de knock-outfase keer op keer uit en ook in de finale tegen Amerika had ze een hoofdrol. Megan Rapinoe viel zelfs twee keer in de prijzen: ze werd topscorer en gekozen tot de beste speelster van het WK.

Tijdens de prijsuitreiking mocht de veelbesproken aanvoerster van Amerika twee keer op het podium komen. Als topscorer eerst, omdat ze zesmaal scoorde op het WK. Alex Morgan en Ellen White lukten dat ook, maar zij hadden daar meer minuten voor nodig, waardoor de prijs naar Rapinoe - een van de drie aanvoersters van Amerika - ging. Zij mocht niet veel later nog een keer op het podium komen, ditmaal voor de prijs van beste speelster van het toernooi.

Lucy Bronze (Engeland) greep het zilver in die categorie, terwijl Rose Lavelle - maakster van de tweede treffer tegen Nederland in de finale - de bronzen medaille kreeg in die categorie. Voor Van Veenendaal is de beloning niet alleen meer dan terecht, ook komt het goed uit, aangezien ze transfervrij is omdat haar contract bij Arsenal afliep. 

Prijzen overzicht

Beste speelster: Megan Rapinoe

Beste doelvrouw: Sari van Veenendaal

Topscorer: Megan Rapinoe

Beste jongste speelster: Giulia Gwinn

Tweede beste speelster: Lucy Bronze

Derde beste speelster: Rose Lavelle

Fair-play-award: Frankrijk

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen