Gisteren gemist: zilver voor Oranje, Juve-deal De Ligt en Kelly

8 juli 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 7 juli. 

Omstreden VAR-penalty doet dapper Oranje de das om in finale

Een strijdend Nederlands vrouwenelftal heeft zondag de WK-finale in Lyon verloren van een sterker Amerika. Cruciaal moment in de wedstrijd was een penalty die de Amerikaanse vrouwen op aanraden van de VAR kregen na een uur spelen. De [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352779/video-rapinoe-opent-score-uit-een-strafschop-na-ingrijpen-var/,_blank,strafschop] betekende de opening in de wedstrijd. Tot die tijd had het dapper spelende Oranje stand gehouden, mede dankzij Sari van Veenendaal. Snel na de penalty volgde ook de 2-0 en was de finale beslist. 

'De Ligt persoonlijk akkoord met Juve en hij rekent op snelle deal'

Matthijs de Ligt rekent erop dat zijn transfer naar Juventus op korte termijn nog rondkomt. Hoewel de verdediger van Ajax het liefst had gezien dat beide partijen al tot een akkoord waren gekomen, rekent hij deze zomer op een vertrek 'door de voordeur.' Eerder al werd bekend dat de Oude Dame hem aankomend woensdag al wilde presenteren, maar dat lijkt een utopie.

Van Veenendaal beste goalie, Rapinoe krijgt twee prijzen

Sari van Veenendaal is door de FIFA bekroond met de prijs voor 'Beste doelvrouw van het Toernooi' in Frankrijk. De keepster van Oranje blonk met name in de knock-outfase keer op keer uit en ook in de finale tegen Amerika had ze een hoofdrol. Megan Rapinoe viel zelfs twee keer in de prijzen: ze werd topscorer en gekozen tot de beste speelster van het WK.

'Target Kelly op weg naar Feyenoord voor keuring'

Feyenoord is zeer dicht bij het aantrekken van Liam Kelly. Eerder al bevestigde Jaap Stam dat de Rotterdammers inderdaad interesse hadden in de diensten van de voetballer van Reading, inmiddels lijkt de overgang slechts een kwestie van tijd. Hij moet ongeveer een half miljoen euro kosten.

De Boer speelt gelijk tegen New York RB na bizarre slotfase

Frank de Boer heeft zondagavond in de MLS in de slotfase gelijkgespeeld tegen de New York Red Bulls. Daarmee heeft de ploeg van de Nederlandse coach zich in elk geval goed hersteld van de forse nederlaag tegen Chicago Fire en daarmee een aanval op de vierde plaats afgeslagen. Josef Martínez voorkwam een kwartier voor tijd vanaf de strafschopstip de nederlaag en leek in blessuretijd de winnende binnen te koppen, maar Bradley Wright-Phillips zorgde alsnog voor de gelijkmaker (3-3).

PSV in oefenduel onderuit tegen Nice, ondanks treffer Lammers

PSV heeft een oefenwedstrijd met OGC Nice zondag verloren. De ploeg van Mark van Bommel kwam dankzij Sam Lammers nog wel op voorsprong in Verbier, maar daarna waren het de Fransen die de overhand kregen. Bij de Eindhovenaren deden overigens wel een flink aantal sterkhouders nog niet mee (2-3).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen