Oranje-dagboek #29: Leeuwinnen weer terug in Nederland

8 juli 2019, 23:00

Daags na de verloren WK-finale tegen de Verenigde Staten zijn de Oranje Leeuwinnen weer teruggekeerd in eigen land. In de loop van de middag zette de ploeg weer voet op Nederlandse bodem in de wetenschap dat de finalist veel los heeft gemaakt in Nederland en op social media.

Belangstelling voor het WK

In totaal zagen bijna 12,6 miljoen mensen iets van het WK op tv. Omgerekend is dat 79,2% van de Nederlandse bevolking, waarbij de gemiddelde supporter heeft dit WK drie wedstrijden van de Oranjevrouwen gezien. Tijdens het hoogtepunt in de finale zaten er 6,3 miljoen mensen voor de tv: mede daardoor was de WK-finale het best bekeken tv-programma van het huidige kalenderjaar.

Dag van de terugreis

Voor de Oranje Leeuwinnen stond deze maandag in het teken van de terugreis naar Nederland. Daags na de verloren finale tegen Amerika reisde het team van Sarina Wiegman terug van Frankrijk naar Nederland. In de avond schoof de voltallige selectie nog aan bij Studio France om nog één keer terug te blikken. Dat was definitief de afsluiting van het geslaagde WK.

WK-finale meest besproken op Twitter

De finale tussen de Verenigde Staten en Nederland zorgde voor het meeste interactie op Twitter. Uit statistieken blijkt dat de eindstrijd het meest besproken duel was op Twitter. De halve finale tussen de VS en Engeland volgt als tweede, terwijl Frankrijk tegen de VS als derde eindigt in de lijst. Frankrijk - Brazilië bezet de vierde plaats, terwijl VS - Thailand (13-0) de topvijf afsluit.

Oranje op socials

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen