Van Bommel bouwt en heeft vertrouwen in CL-voorronde

8 juli 2019, 13:58

Mark van Bommel rekent tijdens de voorronde van de Champions League bij PSV vooral op de sterkhouders van afgelopen seizoen. Hoewel de Eindhovenaren met onder andere Luuk de Jong, Daniel Schwaab en Angelino een paar basiskrachten verloren, is de oefenmeester positief richting het miljardenbal. "We proberen de jongens zo veel mogelijk mee te geven", aldus de coach.

Op de clubsite van PSV vertelt hij over de renovatie die PSV deels noodgedwongen doormaakt. Niet alleen krijgen veel jonge spelers de kans, onder wie Sam Lammers, Donyell Malen en Cody Gakpo, ook kwamen er nieuwe spelers naar Eindhoven. Bruma, Ibrahim Afellay en Toni Lato. Zij worden aangevuld met basisspelers van vorig seizoen, die de kar moeten trekken.

"Het is ontzettend belangrijk dat zij al weten hoe we willen spelen", legt Van Bommel uit. "Onze principes zijn altijd hetzelfde. Het is afhankelijk van de speler hoe het ingevuld wordt. Zo houd je bij iedere wisseling in je elftal hetzelfde principe, met daarin een variabel spel." Na het trainingskamp in Verbier hoopt de coach dat er zo'n zestig procent van wat de staf wil, is blijven hangen. "Dan kunnen we de komende periode de veertig procent die niet blijft hangen erbij stoppen."

Zodoende is de coach al met al positief voor het treffen met FC Basel. "We moeten winnen. Hoe, dat maakt niet uit", stelt Van Bommel. "Het elftal moet heel goed voorbereid die wedstrijd ingaan. Op zo'n manier dat het niet nerveus hoeft te zijn. Iedereen moet weten wat de tegenstander gaat doen en wat wij zelf moeten doen. Maar dat is tegelijkertijd ook het lastigste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen