Roda JC wil op termijn vrouwenteam, Kujovic keeperstrainer MVV

8 juli 2019, 14:40

Roda JC-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega wil op lange termijn graag weer een vrouwenteam creëren bij de Limburgse club. In het verleden was er al een kortstondig avontuur van Roda JC in de Eredivisie Vrouwen, mogelijk krijgt dat na ruim tien jaar dus weer een vervolg.

Dat vertelt de Mexicaan tegenover 1Limburg. "We begrijpen dat Roda een deel is van Kerkrade, en Kerkrade is een deel van Roda. Dus we moeten onze rol in de samenleving oppakken. Dat betekent dat we ook een damesteam zien in de toekomst. Dat zijn ambities die we willen invullen nadat we een stevige basis hebben", laat hij weten.

Eerst wil hij de club stap voor stap weer opbouwen, liet hij eerder al doorschemeren. In 2008 trad Roda JC toe tot de voetbalcompetitie voor vrouwen op het hoogste niveau, maar door de financiële situatie bleef het avontuur beperkt tot één seizoen.

Nieuwe keeperstrainer MVV

Ook bij de andere Limburgse club, MVV, was er nieuws: Vladan Kujovic, die overigens een verleden heeft bij Roda JC, is de nieuwe keeperstrainer van de eerstedivisionist. Hij tekent een contact voor één jaar en maakt zo de technische staf compleet. De Serviër was als doelman actief bij onder andere Willem II, Levante en Club Brugge.

"Met Vladan halen we een keeperstrainer binnen met een schat aan ervaring op het hoogste niveau. Hij speelde bijna 150 wedstrijden in de Eredivisie en nagenoeg 100 in de Belgische 1e klasse. Hij weet wat het is om sluitpost te zijn, welke taken en verantwoordelijkheden daarbij horen en welke kwaliteiten daar voor benodigd zijn", aldus hoofdtrainer Ron Elsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen