Utrecht heeft beet en legt Cerny voor meerdere jaren vast

8 juli 2019, 15:54   Bijgewerkt: 8 juli 2019, 17:46

FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met Václav Cerny. De aanvaller komt over van Ajax - waar hij vijf jaar speelde - en tekent een contract voor drie seizoenen in de Domstad, met de optie voor nog een vierde jaar. Naar verluidt betaalt de club ruim zeven ton voor de buitenspeler, die afgelopen seizoen lang met blessureleed kampte.

"De afgelopen periode zijn we intensief bezig geweest met deze transfer, dus het is mooi om te zien dat nu de handtekeningen onder het contract staan", laat directeur voetbalzaken Jordy Zuidam weten op de clubsite. "Ondanks meerdere opties, waaronder ook een aantal buitenlandse clubs, kiest Václav voor het plan wat we bij FC Utrecht voor ogen hebben met hem. Dat zegt ook iets over zijn drive en sportieve ambities. Hij is een technisch vaardige speler met snelheid, die niet alleen een doelpunt kan voorbereiden, maar ook zelf doelpunten kan maken."

Cerny kwam de laatste jaren voor Ajax uit, voor wie hij uiteindelijk een kleine dertig officiële wedstrijden in het eerste team speelt. Bij Jong Ajax kwam hij tot 69 duels, waarin hij 31 keer scoorde en 25 assists gaf. Ook is hij jeugdinternational van Tsjechië. "We zijn blij dat Václav voor FC Utrecht heeft gekozen en zien zijn tijd hier met veel vertrouwen tegemoet", aldus Zuidam. Ajax haalde hem destijds weg bij FK Pribram.

Eerder op de dag nam FC Utrecht juist nog afscheid van aanvaller Cyriel Dessers (Heracles Almelo) en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/352826/fc-utrecht-ruimt-verder-op-en-verkoopt-gortler-aan-fc-st-gallen/,_blank,Lukas Gortler] (FC St. Gallen). Gyrano Kerk, Patrick Joosten, Jean-Christophe Bahebeck, Issah Abass, Simon Makienok, Nick Venema en Othmane Boussaid staan nog wel onder contract voor de plekken voorin bij de selectie van John van den Brom, die eerder al aangaf Cerny 'een uitstekende aanwinst' te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen