Cerny verlaat Ajax: "Ik ben nooit echt doorgebroken"

8 juli 2019, 17:01

Vaclav Cerny is niet langer speler van Ajax. De 21-jarige Tsjech heeft maandag zijn transfer naar FC Utrecht afgerond en laat Amsterdam dus achter zich. Voor zijn gevoel zijn zijn kwaliteiten er nooit echt helemaal uitgekomen bij Ajax.

Dat stelt hij vast in gesprek met Ajax TV. "Ik zat al best wel lang bij de selectie, alleen ik ben nooit écht doorgebroken voor mijn gevoel. Een basisplaats veroveren, dat is iets wat je echt graag wilt", vertelt de aanvaller. "Op een gegeven moment moet je een keuze maken. Ik ben nu 21 jaar en ik denk dat dit het juiste moment is om ook aan mezelf te denken en proberen ergens anders te vlammen."

Eerder wees hij een transfer naar sc Heerenveen af, maar bij Utrecht heeft hij wel het goede gevoel. "Ik wilde het liefst in Nederland blijven. Ik ben hier opgegroeid. Ik zit hier bijna zes jaar en voel me hier thuis", legt hij uit. 'Utrecht had al best lang interesse en ik had een hele goede klik met de mensen daar. Het plan is duidelijk. Ze willen iets gaan bereiken en dat lijkt me ook leuk. Voor mij is het een heel goed podium om me weer te gaan ontwikkelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen