Officieel: FC Utrecht neemt Dalmau over van Heracles

9 juli 2019, 12:36

FC Utrecht heeft met Adrian Dalmau de derde grote aankoop van het seizoen gedaan. In navolging van Adam Maher en Vaclav Cerny hebben de Domstedelingen zich ook verzekerd van de Spaanse spits, die overkomt van Heracles Almelo en een driejarig contract tekent in de Domstad. Eerder bewandelde Cyriel Dessers de omgekeerde weg. Een transfersom wordt door beide clubs niet genoemd.

"Een echte spits met enorme scoringsdrang en het juiste gevoel voor de goal", omschrijft directeur voetbalzaken Jordy Zuidam de nieuwste aanwinst van FC Utrecht. "Hij speelt met veel energie en is continu een plaag voor verdedigers. Bovendien is Adrián snel, handig met de bal en kan hij geweldig koppen. Hij is een complete spits, een echte nummer 9."

Afgelopen seizoen maakte Dalmau liefst negentien doelpunten in 31 duels en wilde daarom vertrekken. Niet alleen FC Utrecht, maar ook Macabbi Tel Aviv, SC Heerenveen, Granada en Leganés zouden interesse hebben in de aanvaller. In Almelo maakte hij zich al snel onmogelijk door niet op de teamfoto te gaan van Heracles Almelo en zo een transfer te forceren. Dat is hem inmiddels dus gelukt. 

"Ondanks dat er veel interesse in hem was, heeft hij voor ons gekozen", aldus Zuidam. "Hij gelooft in de ambities van de club. Wij zijn er bijzonder trots op dat we hem aan ons hebben verbonden en dat we samen met Adrián die ambities gaan nastreven." De ambitieuze Domstedelingen haalden eerder ook al Issah Abass en Justin Lonwijk, terwijl Giovanni Troupée en Patrick Joosten terugkeerden van verhuurbeurten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen