Duitsland kijkt vol vertrouwen vooruit

Ger
22 juni 2006, 12:36

Het vertrouwen in die Mannschaft neemt in Duitsland met de dag toe. Bondscoach Jürgen Klinsmann, die zaterdag met de Duitse ploeg in de achtste finales Zweden treft, voelt zich opperbest na de drie zeges in de groepsfase. "We zijn enorm vooruit gegaan en kunnen met de borst vooruit tegen Zweden spelen", stelt de 41-jarige oefenmeester.

Voor het WK zagen de Duitse voetbalfans de kansen op succes voor de formatie van Klinsmann nog somber in. Het team voetbalde ondermaats en liep meerdere keren een pijnlijke nederlaag op. Na de gewonnen groepsduels is de stemming echter volledig omgeslagen. De spelers weten plots fraaie combinaties op te zetten en in Miroslav Klose heeft Duitsland opnieuw een goaltjesdief.

Na de klinkende zege tegen Ecuador (3-0) richt de Duitse ploeg zich volledig op de ontmoeting met Zweden. Klinsmann wil tegen de Scandinaviërs vooral uitgaan van eigen kracht. "We zullen de spelers niet te veel informatie over de Zweden geven", zegt hij. "Dit team moet zich concentreren op zijn eigen kwaliteiten."

En die kwaliteiten zijn volgens Michael Ballack voldoende aanwezig bij het gastland. "We zijn uitgerust en fit. We kunnen een hoog tempo spelen en hebben het thuisvoordeel. We zijn er klaar voor om ook van een grote tegenstander te winnen", laat de Duitse aanvoerder weten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen