Van Nieff verruilt Almelo voor Hongaarse Puskás Akadémia

9 juli 2019, 15:08

Yoëll van Nieff heeft een nieuwe club gevonden, maar het is niet in Nederland: de multifunctionele speler van Heracles Almelo tekent een contact bij het Hongaarse Puskás Akadémia FC. Zijn werkgever was na een verzoek bereid mee te werken aan een vertrek voor de middenvelder, die bezig was aan zijn eerste seizoen.

"Ik kijk positief terug op mijn tijd in Almelo. De supporters, mijn teamgenoten en alle fijne mensen binnen de club draag ik een warm hart toe", laat Van Nieff ondanks zijn vertrekwens weten. "Ik wens iedereen veel succes komend seizoen." Door de toegenomen concurrentie werd het perspectief voor Van Nieff - die vorig seizoen ook maar zestienmaal speelde - minder.

Technisch manager Tim Gilissen geeft aan dat de voetballer zich altijd honderd procent heeft ingezet bij Heracles Almelo. "Desondanks is de samenwerking op sportief vlak niet verlopen zoals beide partijen graag hadden gezien. Yoëll heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te willen vinden. We zijn blij voor hem dat dat gelukt is. We wensen hem veel succes", aldus Gilissen, die eerder op de dag Adrián Dalmau naar FC Utrecht zag vertrekken

Het is niet duidelijk of Heracles een transfersom vangt voor de speler die nog een contact had tot en met de zomer van 2020 in Almelo. In de vorige zomer kwam hij over van FC Groningen, voor wie hij bijna honderd duels speelde. Tussendoor werd hij nog verhuurd aan FC Dordrecht en Excelsior. Toen bekend werd dat hij mocht vertrekken, leek FC Emmen de beste papieren te hebben en ook SC Cambuur had interesse. Met Puskás Akadémia FC - vernoemd naar de legende Ferenc Puskas - vertrekt hij dus naar het buitenland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen