Bruins toont clubliefde en blijft Excelsior twee jaar langer trouw

9 juli 2019, 16:03

Excelsior is erin geslaagd om Luigi Bruins (32) voor de club te behouden. De middenvelder was transfervrij vanwege een clausule in zijn contract, maar blijft de Kralingers ondanks de degradatie trouw. Hij wil zijn club weer terugbrengen op het hoogste niveau. "Nu ik er afgelopen jaar het hele seizoen bij ben geweest, voel ik me meer verantwoordelijk dan die eerste keer dat ik degradeerde."

Dat stelt hij op de clubsite. In 2012 ging het ook mis, toen kwam hij echter pas op het laatste moment bij Excelsior, de club die hij al meer dan tweehonderd duels diende. "Een belangrijke reden om voor Excelsior te kiezen is de mogelijkheid om snel terug te keren naar de Eredivisie", aldus de loyale Bruins.

"Dat is een ambitie waar ik graag een bijdrage aan wil leveren. Bovendien heb ik al eerder gezegd dat het feit dat ik hier alles heb een belangrijke reden is om voor Excelsior te kiezen. Ik woon hier, mijn kinderen zitten hier op school, hebben hier hun leven en dat wil je het liefst zo houden", legt de middenvelder zijn keuze uit. Met trainer Ricardo Moniz heeft hij bovendien een goede relatie, ondanks dat hij eind vorig seizoen door hem werd gepasseerd.

"Ook mijn familie komt hier graag en dat is ook belangrijk. Mijn zoontje Saiffedien voetbalt in de jeugdopleiding, in Excelsior onder 10 dus de band met Excelsior is heel sterk", laat Bruins, die ook graag doorwil als jeugdtrainer op Kralingen, weten. In het verleden speelde hij voor RB Salzburg, OGC Nice, Feyenoord en dus Excelsior.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen