Oud-speler Edu wordt eerste technisch directeur ooit bij Arsenal

9 juli 2019, 16:17

Voor het eerst in de clubhistorie heeft Arsenal een technisch directeur. Het voetbaltechnische beleid werd in Noord-Londen eerder met andere functies ingevuld, maar daar komt nu verandering in. De club brengt dinsdag naar buiten dat Edu is aangesteld als technisch directeur.

?De oud-middenvelder komt over van de Braziliaanse voetbalbond, waar hij verantwoordelijk was voor de technische zaken. Edu is geen onbekende bij Arsenal, aangezien hij tussen 2001 en 2005 deel uitmaakte van de spelersgroep. De oud-middenvelder zette in 2010 een punt achter zijn actieve carrière en ging zich toen focussen op een carrière als technisch directeur. Eerder was hij technisch directeur bij Corinthians en dus de Braziliaanse bond.

De Braziliaan gaat per direct aan de slag bij Arsenal. Hij wordt verantwoordelijk voor het technische beleid rondom het eerste elftal. "Arsenal heeft altijd een speciale plaats in mijn hart gehouden", reageert de oud-middenvelder. "Dat ik nu terugkeer bij de club, doet me goed. Er staat een sterke selectie met jonge talenten en fantastische mensen. Ik kijk er naar uit en wil het verschil gaan maken." De 41-jarige Braziliaan werd al lange tijd in verband gebracht met een terugkeer naar de Londense club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen