Groningen behoudt spits Benschop voor de Eredivisie

9 juli 2019, 18:09   Bijgewerkt: 9 juli 2019, 18:53

Charlison Benschop degradeerde afgelopen seizoen met De Graafschap uit de Eredivisie, maar is komend seizoen toch op het hoogste niveau actief. De 29-jarige spits heeft dinsdag namelijk een tweejarig contract getekend bij FC Groningen.

Die club neemt de aanvaller transfervrij over van FC Ingolstadt. Die club verhuurde de spits afgelopen halfjaar aan De Graafschap. Daar wist hij indruk te maken in de Eredivisie, maar ondanks zijn spel degradeerde de ploeg uit Doetinchem via de nacompetitie. Door te tekenen bij Groningen blijft Benschop actief op het hoogste niveau.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus verwacht dat Benschop gaat imponeren. "Na het aantrekken van keeper Marco van Duin en verdediger Bart van Hintum hebben we met de komst van Charlison opnieuw een speler met ervaring aan ons weten te binden. Hij is een sterke spits, die met zijn type spel prima bij ons past. Charlison geeft ons aanvallend een extra optie. Met zijn ervaring in het betaalde voetbal voegt hij bovendien een extra element toe aan de bestaande spelersgroep, wat we goed kunnen gebruiken en waarnaar we op zoek waren. Charlison had diverse opties, maar we zijn heel blij dat hij voor FC Groningen heeft gekozen."

De international van Curaçao speelde eerder voor onder andere RKC Waalwijk, AZ en Hannover 96.

Foto: www.sportphotoagency.com

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen