Miedema kritisch: "Het niveau in Nederland moet wel omhoog"

9 juli 2019, 21:46

Het Nederlandse vrouwenteam haalde in Frankrijk de WK-finale, die verloren ging tegen de Verenigde Staten. Een zeer knappe prestatie, zeker als er gekeken wordt naar het niveau in de eigen competitie. Vivianne Miedema pleit voor verandering.

De spits weet dat het gros van de ploeg over de grens actief is. Ze weet dat de Eredivisie achterblijft bij andere competities. "Alles valt of staat met geld en dat hebben we al heel vaak gezegd. Dat zie je nu in Engeland en ook in Spanje, waar ze er geld in stoppen. Dan zie je ook direct dat de Engelse competitie misschien wel is uitgegroeid tot de beste competitie ter wereld. Dat gaat in Nederland natuurlijk niet zo snel gebeuren. Het verschil tussen Premier League-clubs in Engeland en de Eredivisie-clubs in Nederland is bizar groot. Het niveau in de Eredivisie moet wel omhoog", is de aanvalster van Arsenal kritisch bij FOX Sports.

Ook bondscoach Sarina Wiegman weet dat de Eredivisie voor vrouwen qua niveau niet overhoudt. "Er zijn nog steeds geen gelijke kansen tussen meisjes en jongens in de opleiding, en dat kan verbeteren. Er zijn onwijs veel gepassioneerde mensen die hun hele ziel en zaligheid in de ontwikkeling van meiden stoppen. Maar daar kan nog wel wat hulp in gebruikt worden", vindt de keuzevrouw.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen