Hamer maakt indruk op de rechtsbackpositie bij PEC Zwolle

10 juli 2019, 09:52

Gustavo Hamer speelt in de voorbereiding van het nieuwe seizoen van PEC Zwolle voorlopig als rechtsback. Omdat Bram van Polen geblesseerd is en centraal achterin ook de nodige problemen zijn, staat de middenvelder op die plek. In het oefenduel met PAOK Saloniki maakte hij echter een prima indruk. "Ik speel waar de trainer mij nodig heeft", aldus Hamer.

Dat vertelt hij tegenover SportiefZwolle.nl. "Ik wil vooral minuten in de Eredivisie maken. Of dat op het middenveld is of als rechtsback, maakt niet uit", verzekert Hamer. Achterin zijn er door diverse blessures van Van Polen, Etiënne Reijnen en Thomas Lam problemen, terwijl het middenveld juist sterkbezet is. "Het is echt aan de trainer. Ik wil hier in ieder geval een jaar gaan knallen." Tegen de Griekse kampioen gaf de van origine middenvelder een panklare assist op Dennis Johnsen.

"Natuurlijk geniet je even van zo'n voorzet. Dan wordt de vuist wel even gebald", zei Hamer. "Het was echt een doelpunt uit het boekje, denk ik. De overlap, de steekpass, de voorzet en dan het afmaken. Lekkere goal." Hoewel Hamer prima speelde, moest hij een kwartier voor tijd naar de kant voor Sai van Wermeskerken - die dinsdag werd gepresenteerd bij PEC Zwolle.

Die extra concurrentie op de backpositie, is alleen maar goed. "Hoe meer we de posities dubbelbezet hebben, hoe beter het is voor het team", denkt Hamer tegenover Vechtdal Leeft. "Als Sai speelt en zo'n assist geeft, sta ik ook te klappen. Je blijft een team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen