De Graafschap niet akkoord met forse boete en lege vakken

10 juli 2019, 18:21

De Graafschap gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB voor het afsteken van vuurwerk tijdens de nacompetitieduels met SC Cambuur en Sparta Rotterdam. De aanklager wil dat de club uit Doetinchem één wedstrijd vakken 22, 23 en 24 leeg houdt. Ook moeten de Superboeren een boete van 15.000 euro betalen.

"Ik vind het principieel onjuist dat dat mensen die er niks mee te maken hebben een verbod krijgen opgelegd", reageert algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp via Omroep Gelderland op het schikkingsvoorstel. De sfeeracties werden volgens Ostendorp georganiseerd vanuit vak 22 door supportersgroep Brigata Tifosi.

Tijdens het duel met Cambuur overbrugde een spandoek ook vakken 23 en 24. "De vuurwerkdaders hebben we niet kunnen identificeren, maar het is redelijk voor de hand liggend dat de BT als organisator daar een bijdrage aan heeft geleverd", zegt Ostendorp. "Dat wil ik onder de aandacht brengen van de tuchtcommissie, dat we de sluiting van de vakken 23 en 24 niet kunnen verklaren. We lopen daarbij wel het risico dat de straf nog hoger uitvalt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen