Feyenoord wint bij officieus debuut Kelly nipt van Darmstadt 98

10 juli 2019, 18:52

Feyenoord heeft woensdagavond een benauwde oefenzege geboekt op SV Darmstadt 98. In het Oostenrijkse Schwaz maakten de Rotterdammers geen verpletterende indruk, maar wonnen wel met 2-1. Kersverse aanwinst Liam Kelly maakte zijn officieuze debuut voor Feyenoord: de van Reading overgekomen middenvelder deed een helft mee tegen de Duitse tegenstander.

Kelly kwam in de eerste helft nog niet in actie. Feyenoord begon met onder meer talenten Achraf El Bouchataoui, Wouter Burger, Crysencio Summerville en Marouan Azarkan als basisspelers aan de derde oefenwedstrijd van het seizoen. Het was de iets meer ervaren Dylan Vente die halverwege het eerste bedrijf de score opende. Uit de eerste de beste kans van de wedstrijd maakte hij de 0-1: uit een corner van Jens Toornstra legde Burger de bal terug op Vente, die van dichtbij raak schoot.

Met een 0-1 stand zochten de teams halverwege de wedstrijd de kleedkamers op. Met een compleet nieuw elftal begon Feyenoord aan de tweede helft. Nog zonder Luciano Narsingh en Leroy Fer, die sinds kort meetraint, maar wél met Kelly. De middenvelder zag Darmstadt na iets meer dan een uur spelen op gelijke hoogte komen door een goal van Serdar Dursun. Even later bleef Feyenoord een achterstand bespaard toen Darmstadt de lat raakte.

Vervolgens nam Feyenoord het heft in handen en kwam het via Naoufal Bannis (17). De jonge aanvaller prikte keurig binnen op aangeven van Steven Berghuis. De Rotterdammers kregen na de 2-1 nog een aantal goede kansen om de marge te vergroten, maar verscheidene spelers hadden het vizier niet op scherp staan.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Marsman; St. Juste, Botteghin, Van Beek, Malacia; El Bouchataoui, Toornstra, Burger; Summerville, Vente, Azarkan

Opstelling Feyenoord tweede helft: Evora; Hall, Geertruida, Van der Heijden, Haps; Kelly, Ayoub, Berghuis; Touré, Bannis, Kökcü

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen