Stam tevreden over creatieve Berghuis op het middenveld

10 juli 2019, 20:41   Bijgewerkt: 10 juli 2019, 21:24

Jaap Stam is tevreden met de manier waarop hij zijn middenveld momenteel heeft ingericht bij Feyenoord. De coach heeft buitenspeler Steven Berghuis naar het middenveld gehaald, waardoor hij daar extra opties heeft. En die switch bevalt de oefenmeester vooralsnog uitstekend. "Dat had ik al bedacht voor ik begon bij Feyenoord", aldus de coach.

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op de oefenzege en specifiek de rol van Berghuis op tien. "Hij is creatief en dat wil ik op het middenveld. Hij kan een mannetje passeren, scoren en mensen voor de goal zetten. Dat kan het verschil maken", aldus Stam. Dat hij daar met onder andere Jens Toornstra alternatieven heeft, maakt hem weinig uit. "Ik wil zien hoe dit zich ontwikkelt."

Daarbij gaat hij er vanuit dat Berghuis bij Feyenoord blijft, ondanks de interesse die PSV heeft - zo bevestigt Stam. "Maar ik denk dat hij hier blijft." Ook over Liam Kelly, die zijn officieuze debuut maakte namens de Rotterdammers, was de coach content. "Hij heeft volgens mij meteen laten zien wat hij in huis heeft. Die jongen ziet de openingen en kan vooruit voetballen. Ik ben weliswaar zelf een verdediger geweest, maar ik wil vooruit voetballen met aandacht voor het positiespel." Eerder deze week kwam hij over van Reading.

De Rotterdammers wonnen woensdagavond enigszins moeizaam van SV Darmstadt 98 (1-2), met een piepjonge ploeg. Dylan Vente en Naoufal Bannis maakte de doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen