Sierd de Vos en Jeroen Grueter volgen Evert ten Napel op bij FIFA

11 juli 2019, 11:00

Na vijftien jaar stoppen Evert ten Napel en Youri Mulder als commentatoren van het voetbalspel FIFA. Zij waren inmiddels het langszittende duo in Europa, maar de edite van 2019 blijkt hun laatste. De twee worden opgevolgd door Sierd de Vos en Jeroen Grueter, die normaal te horen zijn bij respectievelijk Ziggo Sport en de NOS.

"We vonden het na vijftien jaar wel mooi geweest", zegt Ten Napel in een reactie tegen RTL Nieuws. "Het is een pittige klus die ons ieder jaar veel tijd kostte. We waren het langstzittende koppel in Europa, maar ook wij zouden ooit vervangen moeten worden. We hebben samen de knoop doorgehakt en besloten om te stoppen." Het stemgeluid van Ten Napel blijft overigens wel te horen, want de commentator doet uit de doeken dat hij een nieuw contract heeft getekend bij FOX Sports. 

Droom 

Vanmiddag zullen De Vos en Grueter worden gepresenteerd als nieuwe Nederlandse stemmen van FIFA, dat eind september in de winkels ligt. Op Twitter nemen beide heren al een voorschot op die bekendmaking. "Na 94 opnamedagen tegenover vriend en collega Jeroen Grueter in een studio met veel gemberthee is het donderdag tijd voor groot nieuws", schrijft De Vos. Ook Grueter schuift zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Aan de zijde van de onnavolgbare Sierd de Vos is een droom werkelijkheid geworden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen