Teleurstelling bij Veldwijk na uitschakeling Afrika Cup: "Heel zuur"

11 juli 2019, 14:37

Lars Veldwijk is er met Zuid-Afrika niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het toernooi om de Afrika Cup. Bafana Bafana boog in de laatste minuut van de officiële speeltijd voor Nigeria: 2-1. De spits van Sparta Rotterdam zit vooral in over de late tegengoal uit een hoekschop, waarbij hij meeverdedigde.

"Als je op deze manier wordt uitgeschakeld, dan is dat heel zuur", doelt Veldwijk tegenover FOX Sports op de fout van keeper Ronwen Williams, die mistastte bij een corner. "De keeper gaat onder de bal door en die bal komt tussen mij en een andere speler in en daar gaat het fout", is de analyse van de aanvaller. "We speelden niet ons beste spel, maar als je op 1-1 komt ziet het er goed uit. Maar standaardsituaties kunnen heel belangrijk zijn."

Lees ookTroost-Ekong schiet Nigeria naar halve finale Afrika Cup

Veldwijk viel vlak voor tijd in bij Zuid-Afrika, zoals hij het het hele toernooi al moest doen met invalbeurten. Tot een doelpunt kwam het niet. "Als je terug gaat kijken later zal ik trots zijn, maar op dit moment heb je dat nog niet echt." Veldwijk heeft nu tien dagen vakantie en moet zich daarna weer melden bij zijn club Sparta. "Op 4 augustus spelen we tegen Feyenoord en daar wil ik bij zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen