FIFA past Disciplinary Code aan en treedt harder op

11 juli 2019, 17:21   Bijgewerkt: 11 juli 2019, 17:30

De FIFA heeft een nieuwe Disciplinary Code gepresenteerd. De regels omtrent onder meer discriminatie, racisme en transfers zijn herzien. De afgelopen vijftien jaar waren er nauwelijks wijzigingen aangebracht. De FIFA werkte voor de ontwikkeling van de nieuwe Disciplinary Code samen met verschillende federaties en stakeholders uit de voetballerij. Dat meldt de bond via een bericht op de officiële website.

De bond noemt een aantalspeerpunten van de herziene versie. Het wordt voortaan makkelijker om clubs een transferverbod op te leggen. Daarnaast is er een 'zero tolerance'-beleid wat betreft racisme en discriminiatie. De bond stelt als algemene regel in dat een wedstrijd automatisch definitief is gestaakt wanneer de scheidsrechter het spel stillegt voor incidenten waarbij discriminatie komt kijken en begeleidt recidivisten met een educatief traject over discriminatie. 

In 2016 kondigde debond het plan FIFA 2.0 aan. In het verlengde daarvan heeft de FIFA de Disciplinary Code hervormd, waarin dus concrete uitgangspunten staan om in te grijpen op het gebied van bijvoorbeeld matchfixing en financiële wanorde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen