Oranje Leeuwinnen bereiken hoogste plaats ooit op FIFA-ranking

12 juli 2019, 10:39   Bijgewerkt: 12 juli 2019, 11:06

Het succes op het WK in Frankrijk heeft Nederland door de toptien van de FIFA wereldranglijst gekatapulteerd. De Oranje Leeuwinnen stonden achtste op de lijst, maar zijn door een stijging van vijf plaatsen nu terug te vinden op de derde positie. Nog nooit stond Nederland zo hoog op de wereldranglijst voor vrouwen.

Vanzelfsprekend hebben de Verenigde Staten de eerste plaats nog in handen, met 2180 punten. Dat land werd ten koste van Oranje wereldkampioen door in de finale met 2-0 te winnen. Duitsland, dat teleurstelde op het WK door in de kwartfinale van Zweden te verliezen, staat tweede met 2059 punten. Daarachter volgt dus Nederland met 2037 punten. Nummer vier Frankrijk, dat slechts acht punten minder heeft, staat daar kort achter. Engeland maakt de topvijf compleet met 2027 punten.

Nederland heeft zodoende de hoogste positie ooit bereikt op de wereldranglijst. De beste notering die Oranje ooit eerder bezette, was de zevende plaats in 2017. Die positie werd toen behaald na het winnen van het EK in eigen land.

Het team van Sarina Wiegman kan eind augustus weer aan de bak. Dan begint de kwalificatie voor het EK van 2021 in Engeland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen