Dankbare Crouch (38) zet punt achter voetballoopbaan

12 juli 2019, 12:35   Bijgewerkt: 12 juli 2019, 12:49

De loopbaan van Peter Crouch behoort definitief tot het verleden. De Engelse aanvaller twijfelde lange tijd over zijn toekomst en heeft nu de knoop doorgehakt. Via Twitter heeft de spits wereldkundig gemaakt dat hij stopt als profspeler.

De 38-jarige Engelsman kijkt terug op een lange carrière. Tottenham Hotspur en Liverpool waren zijn bekendste werkgevers. Met Liverpool verloor hij een Champions League-finale en won hij de FA Cup en het Community Shield. Crouch speelde, op een klein uitstapje bij het Zweedse IFK Hässleholm na, altijd in Engeland. Stoke City was de club die hij het langst diende, van 2011 tot 2019. Afgelopen seizoen speelde hij Burnley, waarvoor hij niet verder kwam dan zes invalbeurten in de Premier League.

De lange spits spits spreekt via Twitter zijn dankbaarheid uit. "Na een lange tijd van twijfel heb ik besloten om te stoppen. Deze prachtige sport heeft me alles gegeven. Ik ben iedereen die me geholpen heeft erg dankbaar. Als je mij toen ik zeventien jaar was had verteld wat ik allemaal mee zou maken, dan had ik je voor gek verklaard. Ik heb WK's gespeeld, de CL-finale gehaald en 108 Premier League-goals gemaakt. Het is een droom die uitgekomen is."

Crouch speelde 42 interlands, waarin hij liefst 22 keer scoorde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen