'Ajax en Juventus akkoord: De Ligt vertrekt voor 70 miljoen euro'

12 juli 2019, 16:18   Bijgewerkt: 12 juli 2019, 16:51

Matthijs de Ligt gaat Ajax definitief verlaten voor Juventus. De clubs hebben een akkoord bereikt over de transfer van de negentienjarige centrale verdediger, meldt onder meer De Telegraaf. Het papierwerk is in orde gemaakt, dus het is een kwestie van tijd alvorens de clubs de deal wereldkundig maken.

Volgens nog onbevestigde berichten is een bedrag van zeventig miljoen euro gemoeid met de transfer van De Ligt. De Telegraaf meldde eerder dat Juventus steeds verder opschoof richting de door Ajax verlengde transfersom van 75 miljoen euro. Het initiële bod van vijftig miljoen euro - zonder bonussen - was verhoogd naar 67 miljoen euro. Juventus wilde graag voor het weekend tot een vergelijk komen met Ajax, zodat De Ligt zaterdag kan worden gepresenteerd en vervolgens kan worden meegenomen op Azië-tour.

Met de afronding van de transfer komt een einde aan de transfersoap die enige tijd heeft geduurd. De Golden Boy kon rekenen op de interesse van de hele Europese top, maar koos ervoor zijn maatje Frenkie de Jong niet naar FC Barcelona te volgen en Paris Saint-Germain, dat lange tijd in pole position voor de handtekening van De Ligt leek, greep eveneens mis.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen