Fortuna legt proefspeler Amiot voor twee seizoenen vast

12 juli 2019, 17:01

Grégoire Amiot is de komende twee jaar speler van Fortuna Sittard. De 24-jarige centrale verdediger was de voorbije tijd op proef bij de Eredivisionist. In het contract is een optie voor een derde seizoen opgenomen.

Tijdens de trainingen en de oefenwedstrijden tegen VV Sittard en Aris Thessaloniki heeft Amiot de technische staf van Fortuna weten te overtuigen. "We volgen Grégoire al vanaf de winter. Linksbenige centrale verdedigers zijn vaak moeilijk te vinden. Daarbij is Grégoire een verdediger die goed mee kan voetballen, iets wat belangrijk is in de Nederlandse competitie", aldus technisch manager Sjoerd Ars via de clubkanalen.

"Ik ben erg blij nu definitief deel uit te maken van deze ambitieuze groep. Ik hoop dat we samen het maximale eruit kunnen halen en dat ik mijn steentje bij kan dragen", zegt de Fransman, die transfervrij overkomt van FC Bourg-Péronnas (Ligue 2). Eerder speelde Amiot bij Stade Reims.

Fortuna legde eerder Álex Carbonell, Felix Passlack, Rasmus Karjalainen, Mickaël Malsa, Patrik Raitanen en Adnan Ugur vast.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen