Vitesse slaat toe en neemt Bazoer over van Wolfsburg

12 juli 2019, 17:20

Riechedly Bazoer vervolgt zijn loopbaan bij Vitesse. De 22-jarige middenvelder komt over van VfL Wolfsburg, waar hij geen toekomst meer had. In Arnhem heeft Bazoer vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen.

Met de overgang naar Vitesse keert Bazoer definitief terug naar de Eredivisie. De middenvelder keerde afgelopen winter als huurspeler van FC Utrecht al terug op de Nederlandse velden. Bij Wolfsburg beschikte de zesvoudig Oranje-international nog over een contract voor twee jaar. Vitesse meldt niet of een transfersom gemoeid is met de overgang.

Vitesse ziet de komst van Bazoer als een buitenkans. "Hij beschikt over veel kwaliteiten. Dat heeft hij in het verleden laten zien. Je wordt niet zo maar Talent van het Jaar bij een club als Ajax. Hij is een sterke en dynamische middenvelder. We hopen dat de potentie van Riechedly bij Vitesse weer volop tot uiting komt", aldus technisch directeur Mo Allach.

"Vitesse is een ploeg die mij bij past. De ambities spreken mij aan en daar wil ik aan bijdragen. Ik wil zo snel mogelijk belangrijk worden de ploeg en alles uit mezelf halen wat ik in mij heb. Ik ben namelijk nog jong en in de bloei van mijn carrière", aldus Bazoer, die in 2017 Ajax verruilde voor Wolfsburg.

In Duitsland kwam Bazoer niet uit de verf. De middenvelder kwam tot slechts 27 officiële wedstrijden voor Wolfsburg, dat hem vorig seizoen een half jaar verhuurde aan FC Porto. In Portugal kwam Bazoer eveneens niet aan de bak, waarna Wolfsburg hem de voorbije maanden bij Utrecht stalde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen