Feyenoord onderuit tegen kampioen van Oostenrijk

12 juli 2019, 20:23   Bijgewerkt: 12 juli 2019, 23:57

Feyenoord heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg verloren. De Rotterdammers gingen in Leogang met 3-1 onderuit tegen de kampioen van Oostenrijk. Voor rust ging het aardig gelijk op in het Steinbergstadion, maar in de tweede helft bleek Red Bull Salzburg een maatje te groot voor Feyenoord.

De Rotterdammers startten met onder meer Liam Kelly, Dylan Vente en Emil Hansson aan de tweede oefenwedstrijd van het trainingskamp in Oostenrijk. Laatstgenoemde speler, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor RKC Waalwijk, was bij de eerste kans van de wedstrijd betrokken. Met een fraaie steekpass bereikte de Zweed Steven Berghuis, die echter slordig was in de afronding.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Feyenoord geen goede mogelijkheden meer. De kampioen van Oostenrijk kreeg nog wel twee aardige kopkansen, maar Kenneth Vermeer hoefde niet in actie te komen. In de rust besloot Jaap Stam één wissel toe te passen: Hansson bleef achter in de kleedkamer en Sam Larsson, die in de vorige oefenwedstrijden nog niet in actie kwam, werd binnen de lijnen gebracht.

Red Bull Salzburg had na rust het betere van het spel en kreeg twee goede kansen alvorens Erling Braut Haland de score opende. Het toptalent uit Noorwegen schoot na een uur raak uit een vrije trap. Kort na de 1-0 bracht Stam negen nieuwe spelers binnen de lijnen. Alleen doelman Vermeer en de ingevallen Larsson bleven staan. Met een jeugdig team speelde Feyenoord vervolgens het laatste kwart van de wedstrijd.

Het jonge team deed het niet verkeerd tegen de kampioen van Oostenrijk, maar moest in het laatste kwartier wel twee doelpunten incasseren. Na een fout van Lutsharel Geertruida verdubbelde Patson Daka de marge en niet veel later schoot de Zambiaan zijn tweede van de avond binnen. De score werd nog dragelijk gemaakt door Wouter Burger, op aangeven van Larsson de 3-1 scoorde.

Basisopstelling Feyenoord: Vermeer; St Juste, Botteghin, Van Beek, Malacia; Ayoub, Kelly, Toornstra; Berghuis, Vente, Hansson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen