Vitesse weer onderuit: "Resultaat in dit geval niet belangrijk"

12 juli 2019, 22:26

Vitesse slaagde er vrijdag wederom niet in om een oefenwedstrijd in een zege om te zetten. Op de laatste dag van het trainingskamp in Polen ging de club uit Arnhem met 2-1 onderuit tegen Pogón Szczecin. Het was alweer het vierde oefenduel in de voorbereiding dat niet winnend werd afgesloten, maar de resultaten baren Leonid Slutsky geen zorgen.

"Tijdens dit trainingskamp konden we geen beroep doen op de ideale basisopstelling. We hebben veel jonge jongens laten spelen. Voor mij is het resultaat in dit geval niet belangrijk. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar in dit soort situaties is het denk ik beter om juist met veel jonge spelers te spelen", zegt de Russische oefenmeester tegenover Vitesse TV.

"Als we met de ideale basiself hadden kunnen spelen, was dat beter geweest en meer vergelijkbaar met de competitiewedstrijden", gaat hij verder. "Maar voor nu waren er gewoon te veel spelers met zwaardere blessures, zoals Hillary Gong en Charly Musonda. En Oussama Darfalou heeft ook twee wedstrijden niet gespeeld. Verder wachten we nog op een aantal nieuwe spelers. Alleen in verdedigend opzicht hebben we nu denk ik de ideale opstelling, waarbij we alle variaties en opties hebben geprobeerd. En ondanks dat we wat doelpunten tegen hebben gekregen, begrijpen we de basisprincipes behoorlijk goed."

Vitesse, dat vrijdag de komst van Riechedly Bazoer en Oussama Tannane bevestigde, ging eerder onderuit tegen FC Midtjylland (4-3) en Lech Poznán (2-0) en speelde gelijk tegen Korona Kielce (1-1).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen