AZ achter gesloten deuren te sterk voor RSC Anderlecht

13 juli 2019, 14:41

AZ heeft zaterdag in een oefenwedstrijd RSC Anderlecht opzij gezet. De ploeg van trainer Arne Slot was met 2-0 te sterk voor de Belgische club van speler-coach Vincent Kompany en middenvelder Michel Vlap. Het duel werd achter gesloten op het trainingskamp van de Alkmaarders gespeeld.

Myron Boadu opende na negen minuten de score namens AZ. De achttienjarige aanvaller profiteerde van een blunder van de Belgische doelman, die in het strafschopgebied de bal van zijn voeten liet springen. Vlak voor rust viel het tweede en laatste doelpunt van de wedstrijd. Calvin Stengs stuurde Albert Gudmundsson diep, die vervolgens beheerst de bal in de lange hoek schoof.

AZ speelt later op de zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen streekgenoot Telstar. Eerder in de voorbereiding waren de Alkmaarders al te sterk voor Eendracht Aalst (3-1), PAOK Saloniki (1-0) en Club Brugge (5-2). Alleen het oefenduel met FC Oleksandriya ging verloren: 0-3.

FC Groningen gelijk

Waar AZ een knap resultaat boekte, kwam FC Groningen niet voorbij Sportfreunde Lotte. Vlak na rust kwam de Duitse tegenstander, die komend seizoen uitkomt op het vierde niveau, op voorsprong via George Klebel. De zeventienjarige Romano Postema, die zich in de voorbereiding al vaker heeft laten zien, maakte een kwartier voor tijd de 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen