FC Utrecht verslaat Duitse ploegen en wint Interwetten Cup

14 juli 2019, 17:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft de Interwetten Cup gewonnen. Aan het toernooi, gehouden in het Duitse Meppen, deden ook gastheer SV Meppen, Fortuna Düsseldorf en Ipswich Town mee. Utrecht versloeg in de halve finale SV Meppen na penalty's, waarna de finale tegen Fortuna Düsseldorf met 1-0 werd gewonnen.

De wedstrijden tijdens de Interwetten Cup duren slechts 45 minuten. In het duel met SV Meppen, actief in de 3. Bundesliga, waren maar weinig kansen te noteren. Patrick Joosten miste oog in oog met de doelman en ook Sean Klaiber had een schietkans. De Domstedelingen wonnen de penaltyreeks uiteindelijk met 5-4.

In de finale tegen Fortuna Düsseldorf was Utrecht de bovenliggende partij. Justin Lonwijk kroonde zich tot matchwinner door na 25 minuten op aangevan van Sander van de Streek in de verre hoek raak te schieten. Nick Venema had de 2-0 op de schoen, maar stuitte op de doelman. Fortuna Düsseldorf werd afgelopen seizoen tiende in de Bundesliga.