Ajax maakt één helft indruk en boekt oefenzege op Basaksehir

14 juli 2019, 19:59   Bijgewerkt: 14 juli 2019, 20:53

Ajax heeft zondagavond een 2-1 oefenzege op Istanbul Basaksehir geboekt. De Amsterdammers speelden voor en na rust in een totaal andere opstelling. Met name het team dat in het eerste bedrijf in actie kwam, maakte indruk. Ajax kwam op voorsprong door Kasper Dolberg. Klaas-Jan Huntelaar maakte na rust de 2-0. Een kwartier voor tijd deed de Turkse ploeg iets terug, maar dat kwam te laat.

De eerste grote kans in de Oostenrijkse Alpen was voor Perr Schuurs. Diens inzet, op aangeven van Dusan Tadic, werd echter geblokt. Ruim tien minuten later was het Dolberg die op aangeven van Donny van de Beek voor de openingstreffer zorgde. De Amsterdammers combineerden bij vlagen glansrijk door de Turkse verdediging heen.

Na rust kwamen de Amsterdammers op 2-0, door het doelpunt van Huntelaar. Een kwartier voor tijd werd de spanning teruggebracht in de wedstrijd. Rasmus Kristensen leed balverlies, waarna Karim Frei uiteindelijk profiteerde. De landskampioen trok de voorsprong daarna over de streep.