Senegal bereikt finale Afrika Cup na ongelukkig eigen doelpunt

14 juli 2019, 20:35

Senegal heeft zondagavond als eerste land de finale van de Afrika Cup bereikt. De Senegalezen, met onder anderen Sadio Mané en Kalidou Koulibaly in de basis, versloegen Tunesië na verlenging: 1-0. Dylan Bronn was de schlemiel van de avond; hij maakte namens Tunesië een eigen doelpunt waardoor Senegal er met de zege vandoor ging.

Voor rust kregen Youssef Msakni en Taha Khenissi de beste kansen namens Tunesië. Daarna werd Senegal beter, maar ook die ploeg hielp enkele kansen om zeep. Zo had Mané zijn vizier niet op scherp staan. Een kwartier voor tijd kreeg Tunesië dé kans om op voorsprong te komen, maar Ferjani Sassi miste een strafschop.

Ruim vijf minuten later deed Henri Saivet hetzelfde namens Senegal, waarna het duel uitliep op verlenging. In de eerste helft van de verlenging was het Bronn die de bal na een save van doelman Mouez Hassen ongelukkig tegen zich aankreeg.