Vedette Mahrez schiet Algerije in slotseconde naar finale

14 juli 2019, 23:02

Algerije heeft dankzij een doelpunt van sterspeler Riyad Mahrez in de slotseconde van het duel de finale van de Afrika Cup bereikt. De ploeg versloeg Nigeria dankzij de goal van de speler van Manchester City met 2-1. William Troost-Ekong was met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de voorsprong voor Algerije. Odion Ighalo maakte een kleine twintig minuten voor tijd gelijk.

Troost-Ekong was enkele dagen geleden in de kwartfinale nog de held van Nigeria, door Zuid-Afrika met een laat doelpunt te vellen. Dit keer was de verdediger de schlemiel toen hij vlak voor rust een voorzet van Mahrez achter zijn eigen doelman werkte. Na ruim zeventig minuten spelen zette Ighalo Nigeria op gelijke hoogte middels een penalty. Die werd verkregen na advies van de VAR.

Het slotakkoord was alsnog voor Mahrez. In de allerlaatste seconde schoot hij een vrije trap kiezelhard raak in de lange hoek. Daardoor speelt Algerije in de finale tegen Senegal, dat eerder op de dag na verlenging van Tunesië wist te winnen.