Pele: "Fantastisch WK"

22 juni 2006, 15:38

Eén van de grootste voetballers uit de historie, Pele, is razend enthousiast over het huidige WK in Duitsland. O Rei, zoals hij in zijn Brazilië genoemd wordt, geniet met volle teugen van het toernooi. "Dit toernooi is een stuk beter begonnen dan het vorige WK, in 2002", zegt hij in gesprek met FIFAWorldCup.com

"Het is genieten geblazen", zegt Pele. "Ten eerste omdat er goed gefloten wordt door de scheidsrechters, maar vooral ook omdat het voetbal leuk is. Iedereen riep dat er weinig doelpunten zouden vallen en dat we verdedigend voetbal te zien zouden krijgen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Het doelpuntengemiddelde is prima en het algehele niveau is tot dusver beter dan in 2002."

Als Braziliaan is Pele natuurlijk vooral betrokken bij het elftal van Brazilië. Hoewel die ploeg nog geen geweldig voetbal heeft laten zien, is Pele tevreden over zijn landgenoten. "Brazilië doet wat men van hen verwacht, namelijk winnen en de volgende ronde bereiken. Iedereen verwacht een show van Brazilië, maar het kan niet altijd feest zijn. Soms is het vooral belangrijk om te winnen, de show kan dan een andere keer komen."

Het leukste voetbal heeft Pele dit toernooi nog niet gezien van Brazilië, maar wel van een ander land. "Ivoorkust heeft me enorm verrast, ik ben onder de indruk geraakt van die ploeg. Ze hebben tegen twee sterke landen uitstekend partij geboden, het ontbrak ze alleen aan een beetje geluk. Ivoorkust is voor mij dan ook een positieve verrassing. De grootste teleurstelling is absoluut Frankrijk. Die ploeg wilde iets recht zetten na het mislukte WK van 2002, maar tot nu toe is dat zeker niet gelukt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen