Spoorboekje: medische keuring De Ligt, Lamprou naar Vitesse

16 juli 2019, 07:00   Bijgewerkt: 15 juli 2019, 23:37

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 16 juli.

Nieuws

De Ligt ondergaat medische keuring

Volgens goed ingevoerde bronnen uit Italië ondergaat Matthijs de Ligt vanochtend zijn medische keuring in Turijn. Dat betekent dat zijn langverwachte transfer van Ajax naar Juventus eindelijk afgerond wordt. De Ligt zal woensdag officieel gepresenteerd worden.

Lamprou naar Vitesse

Ook Kostas Lamprou staat op het punt om een transfer af te ronden. De keeper is transfervrij na zijn vertrek bij Ajax en gaat zich verbinden aan Vitesse. Ook Sparta had interesse in de doelman, maar hij kiest voor de club uit Turijn.

Wedstrijden

TOP Oss - RKC Waalwijk (17.00 uur)

De tweede testcase voor RKC Waalwijk. De promovendus won vrijdag knap van KV Mechelen (3-1) en neemt het vanmiddag op tegen TOP Oss, dat zaterdag met 3-1 verloor van Willem II. De Waalwijkers oefenen daarna nog tegen NAC Breda en NEC, waarna op 3 augustus het nieuwe Eredivisie-avontuur voor ze begint.

FC Groningen - FC Emmen (19.00 uur)

Oefenwedstrijd nummer zes alweer voor FC Groningen, dat met Romano Postema (17) als verrassende topscorer van de voorbereiding toewerkt naar de start van de Eredivisie. In FC Emmen treffen de Groningers een club die nog geen enkele keer verloor in de voorbereiding. De Emmenaren haalden al liefst elf nieuwe spelers in huis en kunnen deze oefenwedstrijden dus goed gebruiken om de aanwinsten aan hun systeem te laten wennen.

SV Straelen - VVV Venlo (19.00 uur)

Gaan we Keisuke Honda weer aan het werk zien in een VVV-shirt? De Japanse middenvelder houdt de komende tijd zijn conditie op peil in Venlo en wie weet gunt Robert Maaskant hem in het oefenduel met het Duitse SV Straelen wel wat speelminuten.

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports Vandaag Voetbalzomer, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen