Eiting zinspeelt op basisplaats: "Frenkie vervangen is lastig"

15 juli 2019, 18:38

Carel Eiting begon het afgelopen seizoen als basisspeler bij Ajax, maar raakte door een vervelende blessure uit de gratie. Inmiddels is hij weer fit en deed hij zondag mee tegen Istanbul BB. De jonge spelmaker hoopt op een basisplaats in het nieuwe seizoen.

Hij kan mogelijk de plek van Frenkie de Jong overnemen op het middenveld. "Frenkie nam wel een heel belangrijke taak op zich. Om hem een op een te vervangen is heel lastig, dus ik denk dat er wel wat dingetjes veranderen, maar we gaan het zo goed mogelijk proberen op te vangen. Maar de hele speelwijze zal niet direct op de schop gaan", zegt Eiting tegen Ajax Showtime.

De 21-jarige Eiting heeft nog een contract tot 2022 bij Ajax en heeft dus de tijd, maar wil zo snel mogelijk doorbreken in Amsterdam. "Ik moet niks, maar ik ga elk jaar voor 'mijn jaar'. Dat doet elke speler, volgens mij. Je kunt jezelf ook te veel druk opleggen, maar dat is niet goed. Natuurlijk wil ik dit jaar doorbreken bij Ajax en een vaste basisspeler worden. Dat wilde ik vorig jaar ook en dat verandert niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen