FC Barcelona gaat standbeeld Cruijff eind augustus onthullen

15 juli 2019, 22:13

Het standbeeld van Johan Cruijff nabij Camp Nou wordt op 26 augustus onthuld door FC Barcelona. Dat heeft de Spaanse grootmacht maandagavond naar buiten gebracht. Daags na het onthullen van het standbeeld zal ook het Johan Cruijff Stadion geopend worden. Het tweede stadion van de club wordt geopend met een wedstrijd tussen jeugdteams van Barcelona en Ajax.

Cruijff krijgt buiten Camp Nou een beeld om hem te herdenken. Over hoe dat standbeeld eruit komt te zien werd tot op heden niets bekendgemaakt, dus dat zal een verrassing zijn op 26 augustus. Daags na die onthulling wordt ook het Johan Cruijff Stadion geopend. Het stadion, waar jeugdteams en vrouwenploegen van Barcelona in spelen, wordt geopend met een duel tussen jeugdploegen van Barcelona en Ajax.

Dat dit zou gebeuren, werd al eerder aangekondigd door Barcelona. Nu is het dus bijna zover. Toen de plannen bekend werden gemaakt, was zoon Jordi Cruijff dankbaar. "Ik ben ontzettend trots en dankbaar met dit mooie eerbetoon", zei hij. De zoon van Cruijff vindt het mooi dat uitgerekend het jeugdstadion naar zijn vader vernoemd wordt. "Dat is de plek waar de jeugdspelers de laatste stap richting het eerste elftal zetten. Mijn vader zou dat erg hebben gewaardeerd. Daarom willen wij als familie iedereen bij Barcelona bedanken."

Icoon Cruijff overleed in maart 2016. Hij is 68 jaar geworden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen