UEFA: KV Mechelen mag meedoen aan Europa League

16 juli 2019, 13:37

De UEFA ziet vooralsnog geen redenen om KV Mechelen uit te sluiten van deelname aan de Europa League komend seizoen. De Belgische club is verwikkeld in een onderzoek naar matchfixing, maar de uitspraak in die zaak laat nog even op zich wachten.

Vanwege hun mogelijke aandeel in de fraudezaak werd promovendus KV Mechelen eerder nog veroordeeld tot verplichte degradatie. Ook mochten zij geen Europees voetbal spelen, ondanks dat de club beslag wist te leggen op de Belgische beker. De verplichte degradatie werd vorige week teruggedraaid en ook de andere straf is nu onzeker.

Lees ookMechelen en Waasland-Beveren tóch niet niveau teruggezet

Uitspraak

KV Mechelen laat op de clubwebsite weten dat de UEFA hen heeft verteld dat zij ervan uitgaan dat Mechelen volgend seizoen in de groepsfase van de Europa League zal spelen. De voorwaarde is wel dat de UEFA een uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) gaat afwachten. Het BAS moet Mechelen nog definitief vrijspreken.

Deze uitspraak volgt waarschijnlijk halverwege augustus. "Het is nu afwachten wat de uitspraak van het BAS zal zijn. Dan weet KV Mechelen of het mag deelnemen aan de Europa League of zich opnieuw moet verdedigen voor de UEFA-instanties", zo laat de club weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen