Seedorf en Kluivert op straat gezet door bond van Kameroen

16 juli 2019, 18:56

Zoals verwacht vertrekken Clarence Seedorf en Patrick Kluivert bij de voetbalbond van Kameroen. Beide Nederlanders zijn dinsdagavond ontslagen na de slechte resultaten op de Afrika Cup. Het dienstverband is zodoende van korte duur geweest. Het duo tekende vorig jaar augustus een contract voor vier jaar.

Kameroen overleefde de groepsfase op de Afrika Cup, maar liet in die drie wedstrijden al weinig zijn. Het team waar Ajax-keeper Andre Onana deel van uitmaakte, werd vervolgens uitgeschakeld in de tweede ronde. Nigeria bleek te sterk. Het is een nieuwe dreun in de trainersloopbaan van de 43-jarige Seedorf. Hij slaagde er eerder niet in om Deportivo La Coruña voor degradatie te behoeden en vertrok ook snel bij het Chinese Shenzhen en AC Milan.

Net als Seedorf is ook Kluivert op straat gezet. De oud-spits werkte als assistent-trainer van Seedorf, maar liet vorige week al weten ook graag op eigen benen te willen staan. "Mijn ambities als trainer zijn groot. Ik wil uiteindelijk als hoofdcoach aan de slag, van een club of een land. Bij die keuze ben je afhankelijk van het aanbod en in mijn geval speelt ook de thuissituatie een belangrijke rol", zei hij destijds tegen Voetbal International.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen