PSV tankt bij rentree Lozano geen vertrouwen voor duel met Basel

17 juli 2019, 21:01

PSV heeft woensdagavond een slechte generale gekend voor de voorrondewedstrijd tegen FC Basel. Voor eigen publiek maakte de ploeg van Mark van Bommel geen goede indruk tegen VfL Wolfsburg, met een 0-2 nederlaag tot gevolg. Lichtpuntje aan Eindhovense zijde was de rentree van Hirving Lozano, die zijn eerste speelminuten sinds eind april maakte.

Met name de openingsfase van PSV was erg zwak. De Eindhovenaren, die met onder anderen Toni Lato en Derrick Luckassen startten, waren onzorgvuldig in balbezit en incasseerden al na vijf minuten de openingstreffer. Wolfsburg kreeg een vrije trap op een meter of dertig, die werd klaargelegd voor Maximilian Arnold. De Duitser knalde de bal vervolgens in de korte hoek, buiten het bereik van Jeroen Zoet.

Heel veel beter ging de ploeg van Van Bommel vervolgens niet spelen. De Eindhovenaren bleven aanmodderen en kregen nog voor rust de 0-2 tegen. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam terecht bij William, die tussen twee verdedigers vrij kon inkoppen. Met name Lato zag er daarbij niet goed uit. De Spanjaard, die een onwennige indruk maakte, werd een paar minuten later tijdens de theepauze gewisseld.

Zonder heel goed te spelen maakte PSV na rust een betere indruk. Met name nadat Lozano en Érick Gutiérrez binnen de lijnen kwamen, begon het beter te lopen bij de Eindhovenaren. PSV kreeg enkele mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar kwam niet tot scoren. Zo leeft PSV niet met een heel goed gevoel toe naar de eerste wedstrijd tegen Basel, die komende dinsdag in het Philips Stadion wordt gespeeld.

Opstelling PSV: Zoet; Lato (46. Sadilek), Viergever, Luckassen, Dumfries; Hendrix (60. Gutiérrez), Rosario, Lammers (60. Lozano); Bergwijn, Malen, Bruma (70. Gakpo)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen